Saltimbocca met tomaat


Saltimbocca met tomaat

saltimbocca-met-tomaat-docx

“Springt in de mond” in het Italiaans

Ingrediënten: (4 personen)

280 g dunne kalkoenfilet, kipfilet of kalfslapjes
70 g parmaham of Couburger ham
2 eetlepels Italiaanse kruidenmix
8 blaadjes salie
Olijfolie/kokosvet of roomboter
500 gram tomaten
Peper en eventueel zout naar smaak
Vershoudfolie
cocktailprikkers

Bereiding:

Leg de filets tussen vershoudfolie en sla ze plat met de bodem van een koekenpan of de platte kant van een koksmes. Verdeel de ham over de filets. Leg er een blaadje salie op. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Verhit in een koekenpan wat olie en bak de kalkoenrolletjes in 15 min. rondom goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. En voeg deze toe aan de filetlapjes. Voeg de Italiaanse kruidenmix toe en laat een en ander 5 minuten meebakken. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met risotto en een groene salade.