Anderen over Mirjam


H. W: na een werkfit traject via het UWV:

Hoi Mirjam,

Ik wil je enorm bedanken voor de hulp in mijn proces om een betere versie van mezelf te worden, van mijzelf te houden, mijn leven weer een positieve draai te geven en daar te komen waar ik nu ben. Ik sta weer volledig in mijn eigen kracht en hoop dit ook zo te houden. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar ik weet dat de regie in mijn handen ligt!

Ik kom zeker nog een keer terug voor een apk’tje zoals je zelf zegt. Véél succes met alles wat je doet en tot ziens! Liefs, H.

Manon:

Na het lezen van de informatie was ik niet meteen overtuigd dat het body mind release traject bij mij zou passen. Na een zeer prettige intake vond ik dat ik het maar gewoon moest proberen. 

Het traject legt de nadruk op het loslaten van negatieve gedachte en het terughalen van positieve gedachte. Dit om uiteindelijk “uit de modder” te komen. Door deze methode wordt je erg bewust van de gedachten die van jou zijn en jouw in de weg zitten en waarom bepaalde opmerken je zo raken. Wat dit je brengt? Een herstelde balans tussen hoofd en hart. Het gehele traject heeft mijn innerlijke balans hersteld waardoor ik veel beter kan begrijpen waarom dingen mij raken. Ook kan ik hier, door de tools en helpende gedachten van Mirjam, mee omgaan. 

Mirjam is een wijze en ervaren therapeut. Ze schroomt niet te zeggen wat in haar opkomt en geeft je de vrijheid te denken en te doen wat bij jou past. Dit maakt dat het traject echt op de individuele persoon wordt afgestemd. 

Ik ben zeer blij dat ik dit traject gevolgd heb. En ik kan iedereen aanraden dit te doen. Het belangrijkste wat ik je mee kan geven is een open geest te houden en het te laten gebeuren.

Nanneke:

Bij Mirjam voel je je direct op je gemak. Ze straalt rust uit, het gevoel dat je er mag zijn met welk probleem dan ook. Ze luistert en analyseert. Stelt je vragen die veelal confronterend zijn, op een fijne en verhelderende manier. De sessies met Mirjam hebben mij veel inzichten gebracht en dat geeft rust. Ik raad iedereen aan om een sessie bij Mirjam te volgen.

Petra:

Na meer dan 7 jaar nog steeds lichamelijke klachten te hebben, kwam ik Mirjam tegen bij een vriendin. Ik vertelde over alle therapieën die ik had gedaan om van mijn lichamelijke klachten, veel stress, slecht slapen etc. af te komen. Op dat moment deed ik al meer dan 2 jaar BSR, niet als onderhoud, maar nog steeds als intensieve therapie.

Mirjam zei dat het misschien eens tijd was van therapie te wijzigen. Misschien tijd om BMR te gaan doen……….scheelt maar 1 letter met BSR! Een paar weken later ben ik gestart met de BMR bij Mirjam. Wel, er ging een wereld voor me open. Na een paar maanden was ik al mijn klachten zo goed als kwijt. Ik voel me een totaal ander mens. Ik heb geleerd mijn ballast die ik meedraag kwijt te raken. En dat op een hele simpele manier, geen moeilijke gesprekken, maar vooral zelf aan de slag gaan.

Ook na het traject heeft Mirjam mij erop gewezen dat ik iedere keer zelf de ballast die ik voel kan loslaten en het positieve kan terughalen.

Ik voel me iedere dag beter, meer energie, slaap goed en ben positief.

Het mooiste is wel dat ik me niet meer druk maak om wat anderen denken of dat ik denk dat ik moet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Dat ben ik totaal kwijt. Ik heb nu pas het gevoel dat ik echt leef………..mijn nieuwe leven is begonnen. Ben erg blij dat Mirjam mij tijdens dit traject hierin heeft mogen begeleiden. Dank je Mirjam ? mijn luchtballon vliegt hoog!

Fransje:

Het is moeilijk in woorden te vatten aan wat voor een bijzondere, oneindige ontdekkingsreis ik ben begonnen toen ik een traject met hulp van Mirjam ben gestart. Ik heb weer energie! Op moment van starten was ik tijdelijk met mijn studie gestopt omdat deze werd belemmerd door angst- en paniekaanvallen. Inmiddels durf ik met vertrouwen te stellen dat deze weg zijn. Doordat ik met andere ogen naar mijzelf (en daarmee mijn lichaam, geest (denkpatronen) en bewustzijn) en de wereld om mij heen ben gaan kijken, pluk ik er nog steeds dagelijks de vruchten van en kan ik steeds beter genieten van het moment zelf. Ik heb voor het eerst echt ervaren hoe het is om in het ‘nu’ te leven, in plaats van in mijn hoofd. Mijn verleden en toekomst houden me in de vorm van ballast niet meer tegen – en al doen ze het wel, dan ben ik me daar (eindelijk!) bewust van. Ik zie alles wat me overkomt als een leerschool in plaats van een obstakel en echt waar: die verdraagzaamheid gun ik iedereen. Ik ben Mirjam dan ook ontzettend dankbaar voor haar deskundigheid, haar oprechte betrokkenheid en haar oog voor jou als persoon. Zonder haar hulp acht ik de kans van slagen minder groot!

Veerle:

Afgelopen oktober kwam ik bij Mirjam terecht, nadat ik mijn studie tijdelijk stop had gezet vanwege burn-out klachten. Mijn lijf zat vol stress en spanning, ik sliep slecht, was altijd moe, vaak emotioneel en leefde voornamelijk in mijn hoofd. Na 3 maanden intensief met Mirjam aan de slag te zijn geweest met het Body Mind Release-traject, aangevuld met zo nu en dan een Touch of Matrix behandeling en wat voedingsadvies, kan ik zeggen dat ik stukken beter in mijn vel zit.

Ik slaap goed, zit vol energie, word niet meer zo snel van mijn stuk gebracht en voel me daadwerkelijk in de ‘prime’ van mijn leven. Eindelijk niet alleen praten over problemen zoals bij een psycholoog, maar aan de slag met de balans tussen lichaam en geest, wat een opluchting! Mirjam is een ontzettend fijn mens: warm, openhartig en altijd geduldig en ik zou haar zeker aanraden aan (jonge) mensen met soortgelijke klachten.

Simon:

Hieronder mijn ervaring met Body Mind Release (BMR):

In een tijd waarin ik op een aantal gebieden, werk, aantal thema’s in het leven helemaal vastliep werd mij het volgen van BMR voorgesteld. Vertrouwend op dat advies, gebaseerd op goede ervaringen, ben ik daar aan begonnen. Nu ik het traject heb afgerond kan ik terugkijken op een voor mij zeer nuttig traject. Door gestructureerd bezig te gaan met het loslaten van negatieve gedachtes/patronen en het terughalen van gedachtes en patronen die helpend zijn ben ik mij veel bewuster van mijn eigen manier van denken en voelen.  De eerste winst was dat ik door de opzet van BMR elke dag bewust bezig was met het benoemen en structureren van wat er zich in mijn hoofd afspeelt en wat ik daar in de praktijk mee doe. De eerste stap naar verandering is het bewust worden van wat er voor zorgt dat je ( dreigt) vast te lopen.

Daarnaast heb ik de BMR ervaren als een soort ’thuis EMDR’; thuis aan de slag gaan met patronen en deze beïnvloeden door de oefening die bij BMR hoort.

In het begin van het traject gaven de oefeningen voor een deel structuur aan mijn dag. Aan het eind van het traject betrapte ik me er op dat ik het wel eens vergat. Voor mij een teken dat het traject zijn werk had gedaan en ik weer vrolijk verder kan zonder hier mee bezig te zijn.

Bericht na een half jaar na het traject:

De BMR van vorig jaar heeft echt heel goed geholpen; de ‘last’ die ik lange tijd gevoeld heb bij een aantal herinneringen/gebeurtenissen is niet meer aanwezig. Ik kan veel makkelijker zaken van me afzetten en dingen los van mij zien. Dat is zeer positief dus.

Tanja:

(na een behandeling met Touch of Matrix balans/Reiki:)

Goedemiddag Mirjam,

Dank je wel nogmaals voor de behandeling afgelopen woensdag.
Ik was die middag best moe, zware armen en benen. Maar heb heerlijk in de hangmat gelegen en geslapen. De dag erna voelde ik mij heerlijk! Het gevoel dat ik geen last meer op mijn schouders droeg, een helder hoofd en vol energie. Ik voelde mij krachtig, duidelijk in wat ik vond en wat ik wilde. Niet emotioneel als de periode ervoor. Heel duidelijk allemaal. Echt een fijn gevoel.
Ik heb nog steeds het gevoel dat ik sterker in mijn schoenen sta, ontspannener ben en mijn hoofd nog helder is. Dank je wel daarvoor!

Kim:

Via Facebook kwam ik een half jaar geleden bij Mirjam terecht voor een voedingsadvies. Ik wist al heel veel van gezonde voeding maar wilde eens een professional laten kijken naar mijn eetpatroon en kijken waar ik nog wat aanpassingen kon doen om zo wat kilo’s kwijt te raken om wat lekkerder in mijn vel te zitten. En dat is gelukt. Niet alleen ben ik ruim 5 kilo en wat centimeters kwijt, maar juist dat stukje ‘meer’ wat Mirjam je biedt heeft me uiteindelijk geholpen een hele goede balans te krijgen tussen het ‘slank denken’ en het ‘dieet denken’. Ik voel me niet meer schuldig als ik eens uit de band spring, en weet nu dat gezond eten en genieten heel goed samen kunnen gaan. Die balans heb ik dankzij Mirjam gevonden. Mirjam is daarnaast ook gewoon een heel prettig mens en ze straalt rust uit, ik heb 10 hele fijne consulten bij haar gehad. Mirjam nogmaals bedankt!

Sjaak:

Ik heb door een flink overgewicht +/- 12 jaar geleden een maagbandje laten plaatsen. (Had een BMI van 42). Dat heeft mij toen de eerste jaren flink geholpen. Ik viel af van 142 naar beneden de 110 kilo.
Daar stokte het afvallen en vanaf die tijd ben ik sluipend weer aangekomen tot bijna 130 kilo. Heb Mirjam leren kennen in de schaapskooi als voedingsdeskundige bij de GAR 5 (Grote Afvalrace).
Ik heb in oktober met haar overlegd of zij voor mij iets kon betekenen. Ik ben in oktober vorig jaar begonnen mijn eetgewoontes aan te passen, vooral koolhydraat arm.  Dit heeft voor mij veel succes gehad en ben weer onder de 110 kilo. Dat dit zo simpel kan was voor mij nieuw en wanneer ik weer wat meer beweeg kan ik ook weer onder de 100 kilo komen. Dat was voor mij het streefgewicht wat ik na het eerste gesprek met Mirjam had afgesproken.  Ik heb het dus nog niet helemaal gehaald, maar dat laatste komt ook goed. Mirjam bedankt.

Trudy:

Al ruim een week had ik last van mijn rug door een verkeerde beweging. Omdat Mirjam mij al eens van mijn schouderklachten af had geholpen hoopte ik dat ze mij nu ook kon helpen. Gelukkig kon ik snel bij haar terecht. Ze heeft Faster eft en een energetische behandeling gegeven. Eerst rustig zitten praten en daarna ontspannen op ’tafel’ met een mooi muziekje op de achtergrond. Ik kan niet uitleggen wat ze doet, maar het heeft geholpen! De volgende dag geen pijn meer. Lieve Mirjam, heeeel hartelijk bedankt!

Josien:

Als 52 jarige vrouw vanaf mijn 21ste last van snaaibuien en schommelingen in mijn gewicht. Altijd bezig met het bewaken van mijn gewicht en waardoor lijnen.
Met het doel balans in mijn eetpatroon ging ik naar Mirjam. De gesprekken en behandeling met FasterEFT waren zeer waardevol en ondersteunend om mijn doel te bereiken. Nu 4 maanden verder heb ik “afvallen-de weegschaal-snaaibuien” uit mijn systeem gedelet en 5 kg lichter. Met aandacht, een luisterend oor voor de totale mens en een vleugje humor ging Mirjam met je in gesprek. Ze heeft alle tijd voor je en geeft waar nodig deskundig advies.
Een TOP coach! Ik zeg gewoon doen en vraag haar jouw coach te zijn. Waar voor je geld en gezondheid.

Alice:

Na anderhalf jaar lijnpogingen heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een afspraak gemaakt. Na een intakegesprek kreeg ik een advies op maat dat voor mij heel goed te doen was. Geen ingewikkelde toestanden waarbij ik voedsel moest afwegen e.d., maar een gezond en duidelijk advies, ook voor een snelle, gevarieerde lunch. Al snel was ik een paar kilo kwijt, super! Maar daarnaast zit ik goed in mijn vel en voel ik me ’s avonds veel minder moe. Heel erg bedankt!

Ursula:

Gezonde voeding en meer, daar staat Mirjam voor. Je hoeft niet te lijnen en allerlei hongerdiëten te volgen. Nee praktisch tips die beginnen bij de basis. Mirjam denkt met je mee, bekijkt jouw situatie en wat het beste bij jou past. Elke bijeenkomst, workshop is weer vernieuwend en brengt je weer inspiratie. Mirjam heeft mijn leefstijl veranderd en die van mijn gezin. Mirjam is daarnaast een super positivo waar je goede zin van krijgt. Een aanrader voor iedereen die op welke manier dan ook een nieuwe kijk in zijn eetpatroon wil krijgen.

Hennie:

Mirjam, dank je wel voor alles!! Het was erg leerzaam en fijn, je oprechte aandacht, betrokkenheid en deskundig advies. Ik dacht dat ik wist wat goede voeding is, maar hoe ik pure, eerlijke voedingsproducten herken heb ik van jou geleerd. Dank voor het persoonlijk advies, maar vooral het stukje “MEER ” gaat echt een laagje dieper. Hopelijk mogen er nog veel mensen van jou kennis en wijsheid genieten.

Sandra:

Ik kwam bij Mirjam om weer op gewicht te komen. Ik heb veel aan de voedingsadviezen gehad en hoewel ik niks heb met dat ‘meer’, is dat precies de reden waardoor ik in een heel korte tijd mijn streefgewicht heb bereikt!

Joyce:

Ik heb Mirjam voor het eerst ontmoet bij de Grote Afvalrace van de Schaapskooi en had direct een fijne klik met haar! Mirjam heeft mij enthousiast gemaakt om volop bezig te gaan houden met mijn gezondheid. Meer sporten/bewegen. De grote voordelen van veel water drinken, tips over natuurlijk voeding, biologische eten. Geen voorgeschreven menu’s. Leren voelen wat voeding met je doet.
Ik kreeg ,mede door haar tips en mijn eigen ervaringen, steeds meer interesse in voeding en vooral enthousiaste energie om ermee aan de slag te gaan. Regelmatig wisselden we heerlijke recepten en ook kookboeken uit.
Inmiddels weet ik wat goed voor mijn lijf is. Koken we thuis nooit meer met zakjes en pakjes. Eten we puur en gezond. Leven volgens de 80/20 regel, want af en toe een traktatie voor jezelf hoort erbij.
In het traject vond ik het altijd erg fijn dat ze bijzonder veel aandacht voor me had, dat ze erg goed naar mij luisterde en mij in mijn waarde liet. Kijken wat wel kan en altijd positief stimulerend. Een steun in de rug, maar soms ook, als het even nodig was, een stok achter de deur. Ze komt met goede tips en adviezen.
Om emoties de baas te zijn zet Mirjam in haar behandeltraject aanvullende (alternatieve) methoden in. Voor mij was dit nieuw en een bijzondere ervaring, elke keer weer. Haar reiki behandelingen zijn erg rustgevend, elke keer een erg ontspannen gevoel. Helemaal relaxed ga je naar huis. Heerlijk.
Mirjam biedt een totaalpakket met verschillende behandelmethoden aan, die elkaars werking versterken. Succes verzekerd!

Marcel:

Topper om mee samen te werken! Veel mensen laten inzien dat een gezondere leefstijl je meer energie geeft. Energie op vele manieren.
Mirjam is oprecht. Mirjam is geen trucje! Mirjam luistert. En neemt de tijd voor je. En daarmee anders dan de rest. Daarom Diëtiste en MEER…..
Marcel Gierman,”Mens”

Liesbeth:

Het is heerlijk om naar Mirjam toe te gaan en nog beter als je er van terug komt. Het is heel bijzonder wat ik daar ervaar en voel me na een behandeling altijd stukken beter. Kan mensen aan raden om een keertje naar Mirjam te gaan. Ze neemt de tijd om met je te praten, ze geeft je goede tips en denkt met je mee. Ik verheug me alweer op de volgende keer.

Rianne:

Na jaren vechten tegen het overgewicht en het ene dieet na het andere proberen, was ik redelijk ten einde raad. Ik dacht ik ga een laatste poging wagen bij Mirjam. Mirjam was bekend bij mij en dus een veilige optie. Mirjam was gelijk heel lief en duidelijk„ bij mij wordt er niet gewogen, tenzij je dat heel graag wilt” pff wat een opluchting, dacht ik.

Bij de intake heb ik een hele lijst met allerlei vragen beantwoord, hieruit kwamen voor mij persoonlijke voedingsrichtlijnen. Zoals ik al een vermoeden had, Brood, Pasta, Rijst, Aardappelen waren een grote boosdoener. Het advies veel, veel, veel meer groenten en fruit en ei en kaas.
De bedoeling was wel dat je er ook bij ging sporten.
Zonder de begeleiding van Mirjam had ik dit denk ik niet gered. Ik modderde maar wat aan. Mirjam is heel duidelijk, vriendelijk en heeft alle tijd van de wereld. Snap je iets niet, dan legt ze het nog een keer uit en nog een keer, net zolang tot je het snapt. Nu inmiddels 6 maanden later staat de teller op -32 kg, dit grotendeels door de goede, professionele begeleiding en support van Mirjam.
Bedankt Mirjam!
Groetjes Rianne

Cindy:

Ik heb Mirjam leren kennen als voedingsdeskundige bij een lifestyle change programma bij sportcentrum de Schaapskooi in Bemmel. Mirjam heft mij enorm goed geholpen, op weg naar gezonde voedingsgewoonten. Heerlijk en eerlijk puur eten, zonder gebruik te maken van de zo verleidelijke pakjes en zakjes.  Ze liet mij inzien dat koken zonder deze pakjes en zakjes niet extra veel tijd kost of eentonig is waardoor ik niet twee keer hoef te koken omdat de rest van het gezin het niet lust maar dat het zelfs veel lekkerder is!
Door haar enthousiasme ben ik meer gaan lezen over gezonde voeding maar ook over “gezondere” verzorgingsproducten.
Ik voel me goed en vind het leuk om op zoek te gaan naar gezonde recepten of probeer bestaande recepten zo aan te passen dat ze gezonder zijn, lees vele malen minder E-nummers bevatten. Niet alleen ik vaar er wel bij maar mijn hele gezin. Zo is onze jongste dochter na het wijzigen van ons voedingspatroon al ruim twee jaar penicilline-vrij en mijn man is nagenoeg helemaal van zijn migraine af.
IK ben blij dat ik Mirjam heb leren kennen, anders was ik waarschijnlijk nog steeds sponsor geweest van Knorr, Honig en Maggi.